Piia

Moikka!

Olen Piia, eli se tyyppi Uratsempparin takana. Olen toimelias ja herkästi innostuva persoona. Kun olin lapsi, äitini ei suostunut ostamaan minulle tietokonetta. Isäni kaverilta sain hänen vanhan tietokoneen, jonka virittelin itse käyttöön ja yhdistelin nettiin. Elettiin sitä aikaa, kun internettiin yhdistämisen kuuli vielä koko pitäjä. Kiitos äitini, olen jo pienestä pitäen oppinut ratkaisukeskeiseksi ja ymmärtämään tietokoneiden päälle. Hän salli minun kokeilla ja kikkailla näitten digilaitteiden kanssa. Kiitos isälleni, että hän on mahdollistanut digikikkailut sekä kannustanut itse tekemään ja rohkeasti kokeilemaan.

Olen ensimmäiseltä ammatiltani liikuntaneuvoja (Varalan urheiluopisto) ja työskennellyt koripallovalmennuksen parissa. Sieltä on lähtenyt rakentumaan vahva valmennuksellinen työotteeni. Jatkoin opintoja Oulun ammattikorkeassa sosionomiksi ja siitä edelleen ammatilliseksi opettajaksi (Haaga-Helia). Tässä kohtaa hurahdin kasvatustieteisiin ja pääsin opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon kasvatustieteen maisteriksi. Maisteriopintojen ohella suoritin yrittäjän ammattitutkinnon Gradiassa sekä opinto-ohjaajaopinnot JAMKissa.

Jo sosionomiopintojen jälkeen huomasin kiinnostukseni digitaalisiin välineisiin sekä verkko-ohjaustyöhön, koska kerta toisensa jälkeen löysin itseni istumassa kaiken maailman digitaalisen nuorisotyön koulutuksissa ja verkko-ohjaus-webinaareissa. Valma-koulutuksen parissa työskennellessäni omatoimisesti opettelin luomaan sisältöä Google Classroomiin sekä It’s Learningiin ja erityisesti perehdyin verkkopedagogiikkaan, ja miten rakentaa laadukkaita vuorovaikutuksellisia verkkokursseja. Kasvatustieteen opinnoissa pääsin tekemään harjoittelua JAMKiin verkkopedagogiikan pariin. Rakensin yhteistyössä kouluttajien kanssa englannin kieliselle opettajakoulutukselle koulutusmateriaalit Moodle-alustalle. Vuotta myöhemmin Jyväskylän Yliopistossa olin mukana rakentamassa Moodle-kurssia henkilöstön ohjauksen tueksi.

Yrittäjyyttä olen pohtinut jo liikuntaneuvoja opintojen aikana, mutta se ei tuntunut omalta jutulta. Ajatus yrittäjyydestä verkkokurssien parissa tuotti ahaa-elämyksen, mutta edelleen puuttui tarkempi fokus kurssien sisällöltä. Autoin erästä kaveriani CV:n tekemisessä ja huomasin, että sisällön tuotto itsessään ei ollut niin haastavaa vaan ennemminkin digitaalisilla välineillä se tekninen toteuttaminen. Opo-opinnoissa joku mainitsi, että ohjaustyössä nykyään tulee digihiki. Silloin lamppu syttyi ja tässä sitä ollaan.